Petre Daea dă vina pe Dacian Cioloş pentru pesta porcină: Să îl întrebaţi pe el de informările SRI

Data publicării:
20180829163629_IMG_6184-01pesta porcina daea Inquam Photos George Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

După ce SRI a dezvăluit că a transmis 132 de informări pe tema pestei porcine din 2016 încoace, ministrul Agriculturii dă vina pe Dacian Cioloş. Pentru că era premier la acea vreme. Pe de altă parte, Petre Daea este ministrul Agriculturii de mai bine de un an.

Reporter: Din cele 132 de informări ale SRI, câte au ajuns la dvs?

Petre Daea: Dvs aţi pus o întrebare foarte bună, dar trebuie să i-o puneţi ministrului de atunci şi premierului de atunci. În 2016 dacă îmi aduc aminte era domnul Cioloş, chiar vă rog să îl întrebaţi pe dumnealui. Eu am aflat din momentul în care m-am aşezat pe scaunul de ministru.

Nu ne oprim cu creşterea porcului aici, trecem prin acest moment greu, cum de altminteri trece o parte însemnată de lume, pentru că Europa are, iată, Europa are această molimă, a apărut şi în China, este de mult în Rusia, Belarus, o serie întreagă de state care au fost măturate de această molimă.

Trebuie să dăm bani pentru cercetare, CE va aloca anul viitor bani pentru cercetare, pentru a cerceta această boală, dar până atunci noi să luăm măsurile necesare de a opri înaintarea acestui virus şi evident să avem şi despăgubirile cuvenite pentru cei afectaţi”.

FOTO: Inquam Photos - George Călin

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri