Scandal în agricultură | Daea, acuzat că a mințit. A luat bani europeni însă la fermieri a dat doar 10%

Data publicării:
petre daea la sedinta de guvern
Ministrul Agriculturii, Petre Daea. Foto: Gov.ro

Sute de fermieri se plâng că au fost înșelați de ministrul Agriculturii și de șeful Agenției de Plăți (API). Cei doi le-au promis o subvenție suplimentară din fonduri europene, bani despre care se spune că au fost luați, însă în realitatea au primit sume mult mai mici, unii primind chiar mai puțin de 10% din bani, scrie G4Media.ro.

petre daea_govro
Ministrul Petre Daea anunța, la finalul lunii august, că „cele 16 milioane (de euro – n.red.) sunt aprobate de Comisia Europeană.

Ministrul Petre Daea anunța, la finalul lunii august, într-o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii, că „cele 16 milioane (de euro – n.red.) sunt aprobate de Comisia Europeană”, iar fermierii vor avea în luna octombrie bani în conturi. Fiecare dintre cei 93.000 de fermieri aveau de primit pe hectar undeva în jur de 23 de euro, notează Agroinfo.ro.

Fermierii au constatat însă că în conturi le-au intrat mult mai puțini bani. Un fermier din Ialomița a declarat sub protecția anonimatului că a primit doar 2,23 de euro/hectar, adică mai puțin de 10% din suma promisă de ministru și de șeful APIA.

Citiți AICI mai multe amănunte despre acest subiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri