Zeci de arestări la Paris după ce fermierii au invadat zona Arcului de Triumf cu tractoare

Data publicării:
Farmers Block The Champs Elysees - Paris, France - 01 Mar 2024
Fermierii au transmis vineri dimineață pe X că au preluat „simbolic și pașnic” Place de l’Etoile. Sursa foto: Profimedia Images

Şaizeci şi şase de persoane au fost arestate vineri dimineaţa la Paris, după blocarea neanunţată de către agricultori a Arcului de Triumf cu baloţi de paie şi tractoare, a anunţat poliţia capitalei franceze, informează AFP, preluată de Agerpres.

La scurt timp după orele locale 07:00 (06:00 GMT), maşini ale poliţiei erau dispuse lângă monument şi circulaţia de pe celebrul bulevard era în continuare blocată.

Declanşată în zori, manifestaţia de lângă Arcul de Triumf a luat sfârşit la orele locale 09:40, potrivit unui jurnalist al AFP.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alte acţiuni au avut loc lângă Paris: patru tractoare blocau o ieşire de la periferie şi altele se poziţionau la nivelul unui alt acces al acestui bulevard ce înconjoară capitala franceză, potrivit poliţiei.

"Un convoi de tractoare este în drum spre palatul Versailles", la câteva zeci de kilometri de Paris, unde vor fi "aşteptate" de un dispozitiv al poliţiei, a adăugat aceeaşi sursă.

Arcul de Triumf este un loc de comemorare a soldaţilor morţi în luptă pentru Franţa, unde o flacără este reaprinsă zilnic şi şefii de stat străini vin adesea când trec prin capitala franceză.

În 2018, monumentul a fost scena unor violenţe în timpul crizei sociale a "vestelor galbene".

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri