Sari la conținut

Airbus Helicopters va fabrica câte 15 elicoptere H215 pe an în România, din 2019

 

Foto: bzb.ro 

Airbus H215 este un elicopter multirol, folosit în special în domeniul apărării şi poliţiei. Elicopterul poate transporta până la 22 de pasageri şi poate fi adaptat pentru transport în regim VIP.

Recent, Airbus Helicopters a înfiinţat în România filiala Airbus Helicopters Industries, care se ocupă de construcţia liniei finale de asamblare a elicopterelor H215. Compania se va ocupa şi cu vânzarea şi exportul produselor în toată lumea.

„2015 s-a dovedit un an de creştere, întrucât a fost creată o nouă companie Airbus Helicopters Industries care a deschis drumul către o colaborare mai puternică şi a întărit legăturile noastre cu Industria Aeronautică din România”, a declarat directorul general al Airbus Helicopters în România, Serge Durand, potrivit News.ro.

Airbus estimează că faza de dezvoltare a proiectului se va încheia în 2019. Ulterior, „Airbus Helicopters Industries va angaja 350 de oameni şi va fabrica 15 H215 pe an”, a precizat compania.

La dezvoltarea proiectului H215 în România participă comaniile româneşti IAR, Aerostar, Aeroteh şi Turbomecanica.

Potrivit pagini de internet a Airbus Helicopters, primul aparat H215 ar urma să iasă de pe linia de asamblare din România în 2017.

Airbus Helicopters este o divizie a grupului aeronautic Airbus specializată în producţia de elicoptere civile şi militare. În prezent, circa 12.000 de elicoptere produse de Airbus Helicopters sunt operate de peste 3.000 de clienţi în aproximativ 154 de ţări.