Aplicaţia care te anunţă când ai cheltuit prea mulţi bani, prea puţin utilă în România

Data publicării:
card-3

Băncile au inventat un nou serviciu pentru clienţii lor: un asistent financiar care le arată pe ce au cheltuit cei mai mulţi bani într-o lună. Când cheltuielile sar de un anumit prag, aplicaţia îl alertează pe client. Aceste serviciu îi poate ajuta pe cei care nu prea ştiu să îşi gestioneze banii. Şi în România sunt destul de mulţi. Dar mulţi sunt şi cei care nu prea au ce bani să gestioneze.

Tot mai multe bănci au în portofoliu aplicaţii care îi învaţă pe clienţi cum să îşi administreze cheltuielile lunare. Aplicaţia le împarte pe categorii: utilităţi, transport, alimente, timp liber, şi permite instalarea unor alarme când clienţii se apropie de limita cheltuielilor. Notificările pot fi setate pentru momentul în care pragul setat iniţial de utilizator atinge 70%, 90% şi 100%.

Majoritatea clienţilor setează alerte pentru alimentaţie şi servicii, cheltuieli cu locuinţa şi facturi. Cu alte cuvinte, din aceste categorii ar fi românii cel mai dispuşi să taie. Doar că statisticile arată că, aici, oamenii ar trebui să trăiască din alertă în alertă. Mâncarea, facturile şi taxele îi lasă pe români cu doar 10% din salariu în fiecare lună. Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, cei mai mulţi bani sunt cheltuiţi pe alimente.

Venitul mediu lunar pe familie în România este 2624 de lei, în timp ce cheltuielile ajung la 2400 de lei.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri