Ministerul dă înapoi după criticile aduse programului Start-up nation: Pot fi modificări

Data publicării:
BANI PORTOFEL

Proiectul privind elaborarea normelor de aplicare a programului Start-up nation, inclusiv grila de evaluare a planului de afaceri, publicat în data de 22 februarie, se află în dezbatere publică până pe data de 3 martie și poate suferi modificări, în funcție de propunerile primite atât din partea oficiilor teritoriale pentru IMM și cooperație (OTIMMC), cât și din partea mediului de afaceri, afirmă, marți, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA).

BANI PORTOFEL

Precizările MMACA vin în urma unor informații apărute în presă referitoare la normele de implementare a programului Start-up nation.

"În urma discuțiilor cu OTIMMC și a propunerilor și sugestiilor din partea mediului de afaceri, punctajele din grilă au suferit unele modificări, o variantă intermediară, actualizată în timp real, fiind publicată pe pagina de web.www.aippimm.ro. Toate propunerile și observațiile primite până pe data de 3 martie vor fi centralizate în vederea dezbaterii în cadrul Comitetului Consultativ pentru Dezvoltarea IMM", afirmă ministerul, într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, după organizarea Comitetului Consultativ pentru Dezvoltarea IMM, varianta aprobată a Hotărârii de Guvern va fi postată pe pagina de web www.aippimm.ro și va fi transmisă spre avizare la Consiliul Interministerial privind Ajutorul de Stat (CIAS).

"Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat își menține deschiderea pentru continuarea unui dialog constructiv cu toți actorii implicați și interesați de impactul Programului Start-up nation și recomandă echilibru în transmiterea mesajelor de natură să afecteze elaborarea unui astfel de program cu beneficii majore pentru antreprenori", atrage atenția instituția.

Florin Jianu, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în Guvernul Grindeanu, a declarat, marți, într-o conferință organizată de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, că programul Start-up nation este unul de antreprenoriat și nu trebuie transformat într-unul de ajutor social.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri