Ministrul Comunicațiilor. Domeniile ”.ro” au ajuns să funcționeze ca o schemă imobiliară

Data actualizării: Data publicării:
augustin jianu fb min comunicatiilor
Foto: Facebook

Ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, dorește modificarea actualei legislații privind domeniile ”.ro”. El a făcut mai multe precizări pe această temă într-un interviu acordat News.ro.

augustin jianu fb min comunicatiilor
Foto: Facebook

Augustin Jianu spune că există ”multe domenii care sunt parcate”. ”Sunt înregistrate, dar nu sunt folosite. Este un fel de schemă de real-estate. Cumperi un teren şi îl vinzi mai scump. Aş vrea să opresc toate lucrurile acestea. Aş vrea să fie foarte clar ce se întâmplă cu banii care vin din gestionarea acestor domenii. O parte din ei se vor duce către administrarea şi buna funcţionare a lor”, a spus ministrul în interviul menționat.

Care este prespectiva ministrului asupra acestui subiect:

  • La sfârşitul acestei luni se va termina consultarea publică pe tema noilor reglementări privind domeniile .ro, după care vom face o întâlnire la minister.

  • Nu este bine să existe o bursă unde să fie vândute domeniile de internet şi să avem o inflaţie nejustificată.

  • Există o dorinţă a oamenilor de a exista un plafon peste care preţurile să nu se ducă. Dacă se întâmplă lucruri necurate, statul să poată interveni şi să zică "Gata, până aici!".

  • Există riscul ca ”cineva să ia toate cuvintele posibile din dicţionar şi înregistrează toate domeniile. În principiu, sunt libertarian, dar am un prag unde consider că trebuie să avem grijă şi la componenta socială. Trebuie ca piaţa să nu scape de sub orice formă de control şi să abuzeze cetăţenii. Nu cred că putem să lăsăm lucrurile să fie complet libere. (...) Cel puţin pentru cuvintele cheie, trei-patru litere, cuvinte cheie, este o resursă finită, şi când vorbeşti de o resursă finită nu trebuie permise abuzurile. Ne gândim la un start-up. Trei băieţi deschid o firmă, au nevoie de un domeniu. Numele firmei lor e luat de cineva care l-a cumpărat în 1996, nu-l foloseşte şi cere un preţ exorbitant”.

  • Cel mai probabil se va cere o taxă ce ar putea fi plătită anual, la doi, la cinci ani, etc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri