BUSINESS CLUB. Ciocolata, indicele bursier care nu dă greș

Data publicării:
ciocolata

Investitorii din întreaga lume sunt cu ochii pe S&P 500, indicele care arată evoluţia pe bursă a celor mai mari companii americane. Un singur trader însă este cu ochii pe un altfel de indice. Brian Stutland crede că vânzările la ciocolata Hershey, fabricată în America, pot să arate care va fi evoluţia bursei. Dacă vânzările la ciocolată scad, atunci se diminuează şi apetitul consumatorilor pentru achiziţiile importante, ca cele imobiliare.

O analiză a CNBC arată că din 1986 încoace coeficientul Hershey se corelează perfect evoluţia S&P 500. Dacă acţiunile Hershey s-au apreciat, acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu indicele bursier nouă luni mai târziu.

Ciocolata nu este singurul instrument insolit folosit pentru prezicerea mişcărilor de la bursă. Atenţia traderilor s-a îndreptat şi spre ceva şi mai neobişnuit - producţia de unt în Bangladesh. Potrivit unui cercetător american, producţia de unt a fost cel mai bun prezicător al evoluţiei indicelui S&P 500 vreme de un deceniu. Bineînţeles, corelaţia a fost observată abia după această perioadă, dar sunt mulţi investitori care folosesc informaţii istorice pentru a încerca o prezicere cât mai exactă a evoluţiilor de pe piaţa de capital. Credibil sau nu, indicatorul ciocolatei arată o evoluţie constantă a S&P 500 în următoarele nouă luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri