BUSINESS CLUB. Externalizarea serviciilor, soluția pentru costuri mai mici

Data publicării:
externalizare

Externalizarea a devenit o variantă pentru aproape 80% din companiile din piaţă, care au reuşit astfel să-şi reducă din costuri, dar şi să îşi eficientizeze activitatea. Serviciile oferite mediului de afaceri crează anual peste 10.000 de noi locuri de muncă.

Societăţile reuşesc să economisească între 20 şi 50 %, dacă externalizează total sau parţial anumite servicii de salarizare, de contabilitate, de logistică sau IT către un furnizor extern al acestora. Metoda este aplicată de 80% din firmele româneşti medii şi mari.

„România, în context global este în top 10, aflându-se pe locul 9, pentru industria serviciilor pentru afaceri. Iar pentru mediul de afaceri din estul Europei, România este în vârful topului, alături de Polonia. România se află aici pe locul doi”, spune Alexander Weigl, preşedintele Asociaţiei Servicilor pentru Afaceri.

Indiferent la ce fel de servicii apelează mediul de afaceri, efectele în economie sunt bune. Sectorul serviciilor pentru afaceri creează şi importante locuri de muncă.

Firmele apelează la servicii externalizate nu doar pentru a avea costuri mai mici, ci şi pentru a avea acces la oameni cu experienţă. Printre avantaje se mai numără şi reducerea răspunderii şi a numărului de persoane angajate, dar şi o eficienţă mai mare din punctul de vedere al timpului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri