Sari la conținut
News Alert

Cât vei economisi dacă renunți la fumat

Pentru fumătorii care cumpără, zilnic, un pachet de ţigări, la un preţ de 16 lei, cea mai bună metodă pentru a economisi bani este să renunţe la acest viciu. Prin urmare, dacă, începând de astăzi decideţi să puneţi într-o puşculiţă această sumă, la finalul lunii veţi avea nu mai puţin de 464 de lei.

Cu aceşti bani, puteţi plăti întreţinerea pe o lună la un apartament de 2 camere sau vă puteţi lua un bilet de avion, dus-întors, Bucureşti- Paris.

Mergem mai departe cu experimentul. Imaginaţi-vă că puşculiţa dumneavoastră este un depozit bancar, pe care îl alimentaţi zilnic cu 16 lei. Dacă nu vă atingeţi de aceşti bani, timp de un an, la 1 februarie 2017, veţi număra 5.840 de lei. Cu acești bani puteţi cumpărsa un televizor led cu diagonala de 56 cm, un frigider Clasa A No frost şi o bicicletă.

Dacă iubiţi călătoriile, atunci puteţi mege într-o croazieră în Havana, Jamaica, Insulele Cayman şi Mexic, cu o durată de 8 zile. Preţul porneşte de la 5530 lei.

Dacă sunteţi însă ceva mai activ, puteţi începe o afacere, în apicultură, de exemplu, cu o investiţie de 6.000 de lei. Dacă o ţineţi tot aşa, aflaţi că renunţarea la fumat, pe o perioadă de cinci ani, vă poate aduce în garaj o maşină nou-nouţă, de producţie autohtonă.

Mâine, în cadrul rubricii „Buzunarul tău”, veți afla ce este mai rentabil pentru buzunarul dumneavoastră: să vă duceţi copilul la creşă sau să angajaţi o bonă.

Citiți și: 

Legea antifumat, promulgată. Când intră în vigoare și ce prevede