Sari la conținut

Cine este Mihai Tudose, noul premier al României

Mihai Tudose va fi noul premier al României. Tudose, în vârstă de 50 de ani, este ministru interimar al Economiei în Guvernul Grindeanu, demis prin moțiune de cenzură. El a mai fost ministru al Economiei în Cabinetul Ponta 4 (decembrie 2014 - noiembrie 2015). 

170427_MIHAI_TUDOSE_05_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mihai Tudose s-a născut pe 6 martie 1967, la Brăila. 

Între anii 1991-1995, a fost student al Facultății de Științe Juridice și Administrative, Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, București, apoi, în 2001, a început un curs postuniversitar intitulat „Management și gestiunea afacerilor", în cadrul Facultății de Științe Economice a Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

A urmat apoi mai multe cursuri, printre care un curs postuniversitar în domeniul securității naționale, la Colegiul Superior de Securitate Națională, Serviciul Român de Informații, un curs de specializare pentru cadre de conducere (Senior Executive Seminar; SES), în cadrul Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate Națională (George C. Marshall European Center for Security Studies) din Garmisch-Partenkirchen, Germania și un curs de specializare postuniversitar în cadrul Colegiul Național de Apărare, București. 

În 2002 pleacă la Bruxelles, pentru a urma un curs referitor la controlul parlamentar al forțelor armate NATO.

Mihai Tudose este deputat PSD Brăila şi de 13 ani este preşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaţilor. De asemenea, Florin Tudose este membru titular al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

De 10 ani, social-democratul este Doctor în „Ştiinţe Militare şi Informaţii", diplomă primită la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul". În 2002, a urmat un curs de specializare la Bruxelles privind controlul parlamentar al forţelor armate NATO. A urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe juridice şi administrative Bucureşti.

Potrivit CV-ului său, Mihai Tudose a publicat, în calitate de autor unic şi de coautor, mai multe cărţi, printre care „Provocări strategice" şi "Schimbarea managerială. Managementul schimbării".

În ciuda înaltelor demnități deținute în ultimii 16 ani, Tudose poate spune că are o avere modestă. Detalii din declarațiile acestuia de avere și interese găsiți AICI.