Ciucă: România a depășit 1 miliard de dolari în comerțul cu Egiptul, primul partener al țării noastre în Orientul Mijlociu și Africa

Data actualizării: Data publicării:
ciuca egipt
Nicolae Ciucă, împreună cu premierul Egiptului, Mostafa Madbouly, la Forumul de afaceri Egipt-România și la ceremonia de semnare a unor Memorandumuri bilaterale de înțelegere. Foto: gov.ro

România a depășit 1 miliard de dolari în comerțul bilateral cu Egiptul, care a devenit astfel primul partener economic al țării noastre în Orientul Mijlociu și continentul african, a declarat duminică premierul Nicolae Ciucă, la forumul de afaceri Egipt-România.

„Această veste bună ne face să fim și mai ambițioși în promovarea comună a agendei noastre”, a spus Ciucă, la o conferință de presă comună avută cu șeful guvernului egiptean, Mostafa Madbouly.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ciucă a spus că cele două țări pot coopera economic în condițiile în care guvernul român dispune de instrumente și fonduri în domenii precum digitalizarea serviciilor publice, îmbunătăţirea competenţelor digitale şi aplicarea lor în sectorul privat, precum şi asigurarea conectivităţii prin reţele de mare viteză.

„Dar cadrul pe care îl propunem poate fi extins”, a adăugat Ciucă. „Putem găsi subiecte importante de cooperare şi dezvoltare economică în alte domenii primare, cum ar fi comerţul şi industria, inclusiv cea de apărare, agricultură şi minerale, construcţii şi infrastructură, transportul şi gestionarea apei, conservarea biodiversităţii, IT&C şi tehnologii inovatoare”, a spus șeful Executivului român.

„Dorim să consolidăm cooperarea economică şi să o extindem, de exemplu, în coridoarele de transport maritim prin legăturile dintre Portul Constanţa şi Portul Alexandria. În acelaşi timp, putem colabora pentru a căuta împreună terţe pieţe în regiunea Orientului Mijlociu sau pe continentul african”, a mai arătat șeful guvernului României.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a fost primit sâmbătă, la Cairo, de omologul său egiptean, Mostafa Madbouly, cu care a discutat despre relaţiile economice dintre cele două state. România solicită Egiptului îngrăşăminte, în timp ce Egiptul caută să importe mai multe cereale.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri