Cea mai mare bancă din Germania, prezentă și în România, anunță disponibilizări în masă. Peste 7.000 de angajați vor fi concediați

Data publicării:
Deutsche Bank Shares Soar
Șeful Deutsche Bank vrea ca băncile europene să devină mai puternice. Foto: Guliver/Getty Images

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, anunță că va disponibiliza peste 7.000 de angajați, într-o încercare de a redeveni profitabilă, după ce în ultimul timp s-a confruntat cu probleme financiare, relatează BBC News.

Deutsche Bank Shares Soar
Foto: Guliver/Getty Images

Disponibilizările vor avea loc la nivel global, iar banca va renunța la cel puțin 7.000 dintre cei 97.000 de angajați pe care îî are în Europa, Asia și America de Nord. Deutsche Bank are cel puțin 700 de angajați și în România, însă nu a precizat dacă vor fi afectați de această decizie și românii.

În Europa, Deutsche Bank are 66.000 de angajați. Alți 42.000 de mii sunt în Germania, 21.000 în Asia, iar 10.000 în America de Nord.

Luna trecută, CEO-ul băncii, Christian Sewing, anunțase că disponibilizările sunt „regretabile, dar inevitabile”.

Sewing, care a preluat funcția luna trecută, după ce predecesorul său a fost concediat, a declarat, joi, că banca „rămâne alternativa Europei la finanțarea internațională și pe piața de capital de business. Cu toate acestea, trebuie să ne concentrăm asupra lucrurilor pe care le facem bine”.

La finalul lunii februarie, Deutsche Bank a raportat o pierdere de 500 de milioane de euro, după pierderi de 1,4 miliarde de euro, în 2016, și 6,8 miliarde de euro în 2015.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri