Comisia Europeană a închis investigația privind ajutorul de stat acordat de România societății Oltchim

Data actualizării: Data publicării:
Imagine de la combinatul Oltchim
Comisia Europeană a închis investigația privind ajutorul de stat acordat de România societății Oltchim.

Comisia Europeană a închis investigația privind sprijinul acordat de România societății Oltchim. Instituția impusese României să recupereze ajutorul de stat acordat companiei petrochimice.

În luna decembrie 2018, Comisia a constatat că Oltchim a primit un ajutor incompatibil în valoare de aproximativ 335 de milioane de euro sub formă de neexecutare a datoriilor, anulare a datoriilor și continuare a livrărilor către Oltchim fără plată.

Comisia impusese României să recupereze acest ajutor.

În decembrie 2021, Tribunalul a constatat că Comisia nu a reușit să demonstreze că două măsuri de sprijin - neexecutarea datoriilor și anularea datoriilor - constituiau ajutoare de stat și, prin urmare, a anulat parțial decizia Comisiei din 2018.

Ca urmare a hotărârii Tribunalului, procedura oficială de investigare a Comisiei a rămas deschisă în ceea ce privește cele două măsuri în cauză. La 8 mai 2019, Oltchim a fost declarată insolvabilă și și-a încetat definitiv activitatea economică. Ca urmare a acestui fapt, investigația Comisiei a rămas fără obiect și, în consecință, Comisia și-a închis investigația.

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri