Digi Communications N.V. a cumpărat operatorul-cheie de telecomunicații din Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
digicommunications

Digi Communications N.V. a anunțat că filiala sa din Ungaria, DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. („Digi HU”), acționând în calitate de cumpărător, a încheiat un contract de cumpărare acțiuni pentru achiziția a 99,998395% din capitalul social și drepturile de vot din Invitel Távközlési Zrt (“Invitel”).

Invitel face parte din Grupul Invitel și este unul din operatorii cheie pe piața de telecomunicații din Ungaria, cu o prezență de peste 20 de ani. Invitel oferă un portofoliu cuprinzător de servicii clienților rezidențiali, precum și clienților de tipul întreprinderilor mici, inclusiv o varietate de servicii multimedia și de divertisment, cum ar fi serviciile de televiziune digitală și HD interactive, servicii de internet rapid și servicii de telefonie fixă, oferite prin intermediul rețelelor sale regionale și este al doilea cel mai mare operator de servicii de telecomunicații fixe și internet fix din Ungaria prin raportare la segmentul de clienți rezidențiali și clienți de tipul întreprinderilor mici.

„Suntem entuziasmați de oportunitatea de a dezvolta activitatea noastră din Ungaria prin achiziția diviziei de servicii de telecomunicații destinate clienților rezidențiali a grupului Invitel, această tranzacție strategică permițându-ne să ne creștem semnificativ acoperirea. Deciziile recente de dezvoltare ale Invitel sunt în concordanță cu strategia de bază a Digi de a construi rețele de fibră optică de ultima generație. După realizarea tranzacției intenționăm să ducem mai departe planurile Invitel de dezvoltare a rețelelor de fibra optică, astfel încât să continuăm să furnizăm servicii de comunicații electronice performante clienților noștri din Ungaria. În acelasi timp, ne exprimăm față de echipa Invitel și China-CEE Equity atât recunostința pentru sprijinul acordat în vederea încheierii cu succes a acestei tranzacții, cât și entuziasmul cu privire la colaborarile viitoare pe care le vom avea” a declarat Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications N.V.

În anul 2016, Invitel a avut o cifră de afaceri de 26 miliarde HUF (aproximativ 85 milioane EURO) și EBITDA de 7,1 miliarde HUF (aproximativ 23,2 milioane EURO), pe bază pro-forma (Invitel a făcut obiectul unui proces de divizare la mijlocul anului 2016). La data de 31 mai 2017, Invitel avea un număr de 691.664 unități generatoare de venit din cadrul serviciilor sale de televiziune prin cablu, internet fix și telefonie fixă.

La momentul finalizării acesteia, tranzacția va consolida poziția Digi HU pe piața de telecomunicații din Ungaria și va implica accesul Digi HU la o rețea și la un număr extins de clienți. De asemenea, anticipăm că ne vom bucura de o serie de sinergii operaționale îmbunătățite.

Prețul total ce urmează să fie plătit de către Digi HU este de 140 milioane EURO, această sumă putând suporta eventuale ajustări ulterioare, conform standardelor comerciale uzuale aplicabile în cadrul tranzacțiilor de o asemenea dimensiune din sectorul serviciilor de telecomunicații. Finalizarea tranzacției este supusă îndeplinirii unor diverse condiții, printre care, spre exemplu, cerința ca tranzacția să fie aprobată de către Autoritatea Maghiară de Concurență (în maghiară: „Gazdasági Versenyhivatal”).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pe câți bani cântă la nunți Irina Loghin, în 2024! Suma nu este deloc mică, de ce cere atât
Digi FM
A murit soția lui Iosif Rotariu! Care au fost ultimele cuvinte pe care aceasta i le-a adresat fostului...
Pro FM
Autopsia secretă a lui Elvis Presley. Care ar fi adevărata cauză a morții legendarului cântăreț
Film Now
Blonda despre care Kevin Costner spune că e o "frumusețe incontestabilă" și "o mare actriță". Cum i-a întors...
Adevarul
Cele mai bune conserve pentru micul dejun. Deși stigmatizate, sunt adesea mai nutritive decât multe alimente...
Newsweek
VIDEO Instructorii români își iau rămas bun de la militarii ucraineni. F-16, în luptă din iunie
Digi FM
Andreea Bălan, adevărul despre cearta cu Andreea Antonescu. Cele două artiste au rupt din nou prietenia: „Mi...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Fiica cea mică a lui Brad Pitt pare să taie total legăturile cu tatăl ei. Gestul public al adolescentei de 15...
UTV
Livia Eftimie a postat primul mesaj dupa divortul de Catalin Bordea. „Cateodata iti vine sa mori. Doar pentru...