Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, divorțează după 25 de ani

Data actualizării: Data publicării:
divort

Fondatorul Amazon.com Inc., Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, și soția sa MacKenzie divorțează după 25 de ani. Pasul ar putea-o propulsa pe MacKenzie ca cea mai bogată femeie din lume, în timp ce patronul Amazon va coborî pe al doilea loc în topul mondial al miliardarilor.

Jeff Bezos este fondatorul Amazon si este considerat cel mai bogat om din lume
Jeff Bezos Foto: Gulliver/GettyImages

„După o lungă perioadă de încercare de separare și testare a sentimentelor, am decis să divorțăm și să continuăm viața comună în calitate de prieteni”, potrivit unui tweet dat miercuri, semnat de ambii.

Cuplul a fost format în 1993, iar Bezos a fondat Amazon un an mai târziu. În vârstă de 54 de ani, el are o avere de 137 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires, un clasament al celor mai bogate 500 de persoane din lume, informează Bloomberg.

Divorțul celor doi ar putea schimba clasamentul averilor. Dacă Bezos își va împărți averea în mod egal, fosta lui soție, în vârstă de 48 de ani, se va alege cu 69 de miliarde de dolari, devenind astfel cea mai bogată femeie din lume. De asemenea, Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, va redeveni cel mai bogat om din lume.

Statul Washington, unde Amazon își are sediul și în care cuplul deține o casă, este un stat în care proprietatea se consideră comună a celor doi soți, ceea ce înseamnă că toată proprietatea și datoriile dobândite în timpul unei căsătorii „vor fi împărțite în mod echitabil de instanță, dacă un cuplu nu poate negocia un acord”, potrivit site-ului McKinley Irvin, o firmă de avocatură din regiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri