Hans Klemm interesat de soarta Ford, ExxonMobil și Bell Helicopters

Data publicării:
klemm

Ministrul Economiei, Mihai Tudose s-a întâlnit luni cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucureşti, Hans Klemm, unul dintre subiectele discutate fiind legat de Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

klemm

Guvernul a anunţat recent că va înfiinţa un Fond Suveran de Dezvoltare și Investiţii (FSDI), cu o valoare de peste zece miliarde de euro, finanţat din dividendele companiilor de stat profitabile şi care ar urma să finanţeze proiecte de investiţii.

Mihai Tudose a vorbit despre paşii făcuţi de ministerul pe care îl coordonează în vederea demarării şi continuării demersurilor privind crearea FSDI, dar şi despre scopul acestuia, şi anume dezvoltarea şi finanţarea proiectelor de investiţii sustenabile în sectoare competitive, prin participarea directă sau împreună cu investitori instituţionali sau privaţi.

Ideea creării unui fond suveran de investiţii în scopul stimulării economiei naţionale a fost agreată şi de instituţiile europene si internaţionale precum Comisia Europeana, FMI, OECD, etc.”, se arată în comunicat.

Totodată, întâlnirea a oferit prilejul unei treceri în revistă a relaţiilor economice bilaterale şi a proiectelor americane în România precum cele ale companiilor Ford, ExxonMobil sau Bell Helicopters.

Cu ocazia întâlnirii, atât ministrul, cât şi ambasadorul SUA şi-au exprimat deschiderea pentru dezvoltarea cooperării în domeniul economic, parte a parteneriatului strategic dintre cele două state.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri