Investițiile în software, considerate profit reinvestit și scutite de impozit

Data publicării:
softok

Regulile ce guvernează impozitul pe profit vor fi modificate de la 1 ianuarie 2017, potrivit unui act normativ publicat marţi în Monitorul Oficial.

soft

Concret, noutăţile vizează anul fiscal, dar şi extinderea aplicării facilității de scutire de impozit a profitului reinvestit și asupra dreptului de utilizare a programelor informatice, simultan cu aplicarea nelimitată în timp a acestei facilității fiscale, stabilită în prezent doar până la finele anului în curs, informează avocatnet.ro.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 84/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 977 din 6 decembrie 2016, iar cele mai multe dintre prevederile actului normativ care aduce modificări multiple Codului fiscal, inclusiv cele analizate azi, vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2017. 

Concret, documentul citat aduce schimbări în mai multe zone cheie ale fiscalităţii, precum: impozitul pe profit, microîntreprinderile, taxa pe valoarea adăugată (TVA), impozitul pe venit sau taxele locale. În ceea ce priveşte impozitul pe profit, principalele modificări, aplicabile de la 1 ianuarie 2017, stabilesc:

  • Noi cheltuieli deductibile la determinarea rezultatului fiscal,
  • Reguli mai avantajoase pentru aplicarea scutirii pe profitul reinvestit,
  • Clarificări în ceea ce privește aplicarea unui exercițiu fiscal diferit de anul calendaristic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri