Sari la conținut

Nou director general la Tarom

După ce au numit un specialist în energetică la cârma companiei aeriene aflate în picaj financiar, șefii Ministerului promit o nouă conducere. Aceasta ar fi a treia doar în acest an.

Foto: Eugen Davidoiu (stânga) a fost numit la cârma companiei Tarom de către ministrul Răzvan Cuc (dreapta) deși era specialist  în industria cărbunelui

Tarom va avea un nou director general în două-trei zile, actualul interimar având în plan să se întoarcă în cabina de pilotaj, au anunțat, marți, reprezentanții Ministerului Transporturilor în cadrul Comisiei pentru transporturi din Camera Deputaților, informează Agerpres.ro.

"Va fi o analiză a consiliului de administrație și cu siguranță va fi un alt director. Aceasta a fost înțelegea cu domnul Susanu", a spus Dragoș Titea, secretar de stat în ministerul de resort.

Acesta a fost întrebat de către deputați dacă au încercat să îl convingă pe Florin Susanu să rămână. "Și noi, și Consiliul de Administrație, am avut discuții cu Susanu. Odată ce decizia va fi luată, va fi făcută publică", a arătat Titea.

La rândul său, Florin Susanu a afirmat că Tarom trebuie să facă schimbări majore dacă vrea să rămână pe piață.

"Tarom trebuie să facă niște schimbări majore, altfel nu va rezista pe piață, vizavi de personal, personalul navigant care este într-o continuă mișcare. Companiile din Asia, din Golf, oferă beneficii mult mai mari. Peste trei zile, probabil, mă voi întoarce în cockpit și voi zbura, acolo unde îmi este locul", a menționat Susanu.

Anterior lui Susanu, compania a fost condusă de Eugen Davidoiu. Acesta este un inginer fără experiență în businessul transporturilor aeriene și care a activat numai în cadrul unor companii energetice. El a fost numit în această funcția de șef Tarom de către consiliul de administrație al companiei, aflat în subordinea ministerului condus de Răzvan Cuc.

Pe aceeași temă