(P) Românii rămân optimiști: Peste 8 milioane de euro au transferat migranții din UK în România în ciuda anunțului legat de declanșarea alegerilor anticipate

Data actualizării: Data publicării:
fb-post-logo-on-pics1

Situația politică extrem de tensionată din Marea Britanie nu i-a descurajat pe românii plecați la muncă în Regatul Unit să trimită bani acasă. TransferGo a fost unul dintre cele mai folosite astfel de servicii de transfer internațional online de bani, iar cifrele companiei arată că incertitudinea generală, care se traduce de obicei printr-un pesimism al consumatorilor ce se regăsește și în deciziile lor financiare, nu a dus la o încetinire a fluxurilor de bani.

Premierul Theresa May a pierdut majoritatea absolută în urma recentelor alegeri parlamentare, declanșate tocmai din dorința liderului din Downing Street de a-și consolida puterea și mandatul pentru negocierea ieșirii Marii Britanii din UK. „O palmă în fața pentru Theresa May”, au titrat ziarele europene de a doua zi.

În ciuda eșecului, May a primit mandat de la Regina Elisabeta a II-a pentru formarea unui nou cabinet, anunțat la sfârșitul săptămânii și care nu s-a dovedit a fi cu mult diferit față de cel de dinainte. Conservatorii lui May depind, însă, de o înțelegere cu Partidul Democrat Unionist (DUP), o formațiune nord-irlandeză mică și ultra-conservatoare pentru a forma o majoritate în Parlament. Acordul între cele două partide ar putea fi amânat pe săptămâna viitoare, ca urmare a incendiului care a izbucnit marți noaptea la Grenfell Tower (vestul Londrei), soldat cu moartea mai multor persoane și rănirea a cel puțin 50.

În ciuda eșecului suferit de May la alegeri, cosiderat de unii analiști a fi un vot împotriva Brexitului, premierul britanic a declarat marți, la Paris, în cadrul unui briefing de presă susținut alături de președintele francez Emmanuel Macron, că Marea Britanie va menține calendarul pentru Brexit.

Negocierile ar urma să înceapă săptămâna viitoare. În replică, Macron a afirmat că ”ușa va fi mereu deschisă”, în situația în care Regatul Unit decide să rămână totuși în Uniunea Europeană. Chiar dacă politicienii englezi se vor răzgândi, procesul de ieșire din UE a fost deja demarat. Marea Britanie nu ar trebui să se aștepte să beneficieze de aceiași termeni favorabili pentru a rămâne în Uniune, a fost mesajul transmis de Guy Verhofstadt, coordonatorul pentru Brexit din cadrul Parlamentului European.

Deși evenimentele ultimelor săptămâni s-au resimțit și în plan economic, orașul londonez cerându-i lui May un soft Brexit, astfel încât investitorii să își controleze mai bine pierderile, românii plecați la muncă în UK au continuat să trimită bani acasă.

Din aprilie, de când premierul britanic a anunțat declanșarea alegerilor anticipate, românii au trimis prin TransferGo aproximativ 8 milioane de euro, cifră care nu arată deloc rău având în vedere că în astfel de momente, diversele teorii și afirmații aruncate în spațiul public au tendința să inspire frică și reținere în rândul consumatorilor.

Reprezentanții TransferGo spun că au remarcat un trend ascendent în ceea ce privește numărul de oameni interesați de serviciul lor chiar în această perioadă. Înregistrările de conturi noi au crescut. Mai mult, în mai a fost atins un nou record din acest punct de vedere. Se pare că în contextul în care lira a scăzut, românii obișnuiți să trimită bani prin metodele alternative au căutat soluții mai avantajoase pentru buzunarele lor.

TransferGo este un serviciu de transfer online de bani rapid, sigur și ușor de folosit prin care poți trimite bani internațional în și dinspre 45 de țări din întreaga lume.

Tehnica folosită de ei permite și perceperea unor costuri mult mai mici decât cele ale concurenței. Spre exemplu, un transfer online de bani din Marea Britanie poate avea un comision fix de 0,49 lire sterline cu opțiunea Economic, iar unul din România 9 lei. În mai puţin de patru ani, TransferGo a câştigat încrederea a peste 200.000 de migranţi, ajungând la un milion de transferuri internaţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri