România, printre ţările cu cel mai scăzut procent al utilizării roboţilor, în UE

Data publicării:
roboti

Anul trecut, 7% dintre companiile din Uniunea Europeană cu cel puţin zece angajaţi foloseau roboţi industriali sau roboţi pentru prestări de servicii, în timp ce în Cipru, Estonia, Grecia, Lituania, Ungaria şi România se înregistra cel mai scăzut procent al utilizării roboţilor, potrivit datelor publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Marile întreprinderi folosesc roboţii mult mai mult (25% din firmele cu 250 de angajaţi sau mai mult) decât companiile medii (12% din firmele cu 50 - 249 angajaţi) sau mici (5% din firmele cu 10-49 angajaţi).

Cel mai ridicat procent al companiilor din Uniunea Europeană care foloseau în 2018 roboţi industriali sau roboţi pentru prestări de servicii se înregistra în Spania (11%), Danemarca şi Finlanda (ambele cu 10%) şi Italia (9%), iar cel mai scăzut în Cipru (1%), Estonia, Grecia, Lituania, Ungaria şi România (toate cu 3%).

 Companiile folosesc mai mult roboţii industriali (5%) decât roboţii pentru prestări de servicii (2%).

Roboţii industriali sunt folosiţi frecvent în industria prelucrătoare (16%), în timp ce roboţii pentru prestări de servicii se folosesc în retail şi în industria prelucrătoare (ambele cu 4%).

Sursa: Agerpres.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri