Ţara unde expaţii sunt plătiţi cel mai bine

Data actualizării: Data publicării:
bancnote de dolari si euro una peste alta.
Foto: GettyImages

Expaţii care muncesc în Elveţia, ţara de origine a băncii UBS, a grupului farmaceutic Novartis şi a traderului de mărfuri Glencore, sunt cel mai bine plătiţi din lume, câştigând în medie 188.275 de dolari pe an, potrivit datelor publicate luni de HSBC, transmite Bloomberg, preluat de News.ro.

bani euro dolari GettyImages-107158537
Foto: Gulliver/Getty Images

Elveţia s-a plasat pe prima poziţie şi în privinţa salariilor primite de expaţii care lucrează în sectorul bancar, pentru al doilea an consecutiv.

”Combinaţia dintre salariile mari şi cultura excelentă de muncă a plasat Elveţia în fruntea topului atât în privinţa criteriilor financiare cât şi a bunăstării expaţilor”, a explicat Dean Blackburn, director al HSBC Expat.

Nu doar salariile fac din Elveţia, care găzduieşte şi sediul Naţiunilor Unite în Geneva, cea mai bună destinaţie din lume pentru a munci în străinătate. Între persoanele intervievate de HSBC, 69% au spus că echilibrul dintre viaţa privată şi muncă s-a îmbunătăţit în această ţară, în timp ce 61% au afirmat că în Elveţia cultura muncii este mai bună decât în ţara lor de origine.

Pe următoarele două locuri s-au plasat Germania şi Suedia, chiar dacă salariile oferite sunt la nivelul mediei globale sau mai scăzute.

În topul celor mai atractive state pentru expaţi, primele şase poziţii sunt ocupate de ţări europene.

”Expaţii din Suedia şi Germania se bucură şi de alte beneficii, pe lângă cele financiare. Germania oferă cea mai bună siguranţă a locurilor de muncă. Suedia, în afară de cultura muncii, este apreciată în proporţie de 79% pentru echilibrul excelent între viaţa privată şi muncă”, a arătat Blackburn.

Banii nu pot cumpăra însă fericirea, notează Bloomberg. Date publicate anterior de HSBC au arătat că în timp ce Elveţia este pe primul loc în privinţa câştigurilor financiare ale celor care muncesc în străinătate, se află printre ultimele ţări atunci când este vorba despre cultivarea relaţiilor şi viaţa socială.

De asemenea, costul vieţii este foarte ridicat. Publicaţia elveţiană Neue Zuercher Zeitung a scris luna trecută că preţul alimentelor este cu 70% mai ridicat faţă de media europeană, în timp ce cheltuielile pentru îngrijirea sănătăţii sunt de peste două ori mai mari.

Cele mai bune pachete salariale, care includ beneficii pentru sănătate, alocaţii pentru cazare şi pentru călătoriile în ţările de origine, sunt în Orientul Mijlociu, în ţări ca Bahrain şi Emiratele Arabe Unite, potrivit HSBC, care a intervievat 26.871 de expaţi din peste 100 de ţări.

Hong Kong şi Singapore se află pe primul loc la dezvoltarea carierelor expaţilor, 68%, respectiv 62% dintre respondenţi afirmând că sunt state potrivite pentru îmbunătăţirea carierei. În schimb, 30% dintre expaţii din Singapore şi 50% dintre cei din Hong Kong au spus că echilibrul dintre viaţa privată şi cea profesională a avut de suferit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
Germany Launches 2011 Census
Cele mai sigure orașe din lume se află în vestul Europei. Surprizele Bucureştiului
marian dragulescu - agerpres 8689660
La 35 de ani, Marian Drăgulescu a câștigat o nouă medalie
kropp
Prieteniile „stricate” de procurorii DNA
parassuta
VIDEO. Salt cu parașuta de la 8.000 de metri, fără mască de oxigen
Partenerii noștri