Avertismente obligatorii în cluburile fără autorizație de securitate la incendiu

Data actualizării: Data publicării:
club

Firmele care dețin cluburi, restaurante sau hoteluri, printre multe altele, ce funcționează fără a fi autorizate pentru securitatea la incendiu vor risca să fie amendate dacă nu-și informează clienții despre lipsa autorizației.

Concret, aceste companii vor trebui, conform unui proiect de act normativ ce a primit joi votul decisiv la Camera Deputaților, să afișeze panouri de informare privind lipsa autorizației de securitate la incendiu, potrivit avocatnet.ro. În caz contrar, amenda va putea ajunge până la 5.000 de lei.

Proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor a trecut în octombrie 2017 de Senat și azi a primit votul decisiv la Camera Deputaților. Documentul mai are nevoie doar de semnătura președintelui țării pentru a se aplica.

În cazul construcțiilor și amenajărilor care funcționează fără a fi autorizate pentru securitatea la incendiu, parlamentarii vor introduce o obligație legală de a se afișa public pericolul la care se expun vizitatorii. Mai exact, clădirile/spațiile amenajate în clădiri de comerț, cultură și turism vor trebui să pună la intrare un panou de avertizare, altfel vor risca să fie amendate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri