Bâlea Lac, accesibil de joi doar cu telecabina

Data actualizării: Data publicării:
Transfagarasan vacanta turism Romania_shutterstock_503738407
Foto: Shutterstock

CNAIR reamintește că șoseaua Transfăgărăşan se închide începând cu 1 noiembrie. Accesul spre Bâlea Lac se va putea face doar cu telecabina luată de la Bâlea Cascadă. Șoseaua va mai fi deschisă anul viitor in iunie.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat miercuri că circulaţia pe Transfăgărăşan se închide începând cu 1 noiembrie.

”Începând de mâine, 01.11.2018, circulaţia rutieră va fi închisă pe DN 7C (Transfăgărăşan) de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă)”, se arată în comunicat.

Decizia închiderii acestui sector de drum a fost luată în conformitate cu Regulamentul de funcţionare a drumului naţional DN 7C (Transfăgărăşan), dar şi din cauza instabilităţii atmosferice la o altitudine ce poate produce fenomene meteorologice extreme, potrivit companiei.

CNAIR a dat asigurări că sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător.

Compania roagă participanţii la trafic să respecte semnalizarea rutieră existentă pe drumul national DN 7C – Transfagarasan, pe sectoarele km 0, localitatea Bascov, judeţul Argeş - km 104 + 000, Piscu Negru; km 130, Cabana Bâlea Cascadă - intersecţia cu DN 1 km 151 + 955, judeţul Sibiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri