GER. Gazele către marii consumatori ar putea fi sistate

Data actualizării: Data publicării:
conducte gaze - mfax-4

Ministrul a precizat că această măsură va fi luată în cazul unor temperaturi de minus 25-30 de grade.

„Atât Romgaz cât şi ceilalţi producători, Petrom, distribuitorii, toată lumea are suficiente rezerve pentru a trece cu bine această iarnă. Deci nu sunt probleme”, a dat asigurări ministrul.

Întrebat dacă nu există riscul să crească preţul gazelor naturale pentru populaţie, având în vedere că avem un import mai mare, Constantin Niță a negat: „Nu, preţul nu va creşte”.

La rândul său, premierul Victor Ponta a dat asigurări că în ceea ce priveşte energia electrică nu este nici un fel de problemă.

Cel de-al doilea val de viscol ce a lovit România a lăsat în urma sa 319 localităţi izolate, dar şi 22 de drumuri naţionale şi trei autostrazi blocate.

La ora 14.00, peste 200 de militari interveneau în două comune din Vrancea unde peste cinci mii de oameni sunt prizonieri în propriile case. Iar autorităţile din Buzău au solicitat un elicopter şi o şenilată pentru preluarea a doi bolnavi care au nevoie urgent de ajutorul medicilor. 

În acelaşi timp, la Bucureşti s-a anunţat că şcolile vor fi închise şi mâine în Capitală, iar la ora 18.30 este programat un nou comandament de iarnă la Guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri