RADET: Bucureștenii vor avea căldură începând din această seară

Data actualizării: Data publicării:
califorer caldura radet
Calorifer inchis. Foto: Agerpres

Bucureștenii care în ultimele zile au stat în frig vor avea căldură începând de duminică seară, a dat asigurări administratorul special al RADET, la Digi24. „În primăvara acestui an o să demarăm cea mai amplă campanie de reparații și investiții pe care RADET a avut-o din istorie”, a spus Alexandru Burghiu.

În cursul zilei de ieri a avut loc o avarie la magistrala 2, din zona Energeticienilor, magistrală care alimentează cu energie termică aproximativ 30% din municipiul București. În momentul de față, ce pot să vă spun e că inițial au fost afectate 15 puncte termice. Acum avaria ce afecteaza 10 a fost remediată, urmând ca în cursul zilei de azi să reintre în normalitate. Se lucrează în continuare pentru remedierea avariei ce afectează celelalte 5. Sperăm ca până în jurul prânzului să fie și ea remediată. Oricum, în cursul zilei de azi, starea de normalitate va reveni”, a spus Alexandru Burghiu, administrator special RADET, la Digi24.

El a mai explicat că, în cazul avariilor, reperația nu durează mult, însă repunerea în funcțiune a conductelor este amânată de procedura de lucru.

„Deși avaria și repararea avariei în sine durează nu foarte mult, adică 2-3 ore, există un interval de reumplere a conductei. Se lucrează pe apă cu temperaturi de peste 100 grade. Pentru a interveni, trebuie să golim rețeaua, să o ventilăm pentru că atunci când se sparge, apa intră în galerie și se creeaza forte mult abur iar sudorii nu pot intra. După care are loc repararea în sine. Ulterior are loc umplerea rețelei și ajunge la o presiune conformă specificațiilor tehnice. Tocmai de asta, acest interval de reparare pe care lumea îl simte se prelungește”, a explicat el.

Alexandru Burghiu a dat asigurări că bucureștenii vor avea căldură începând de duminică seară.

Această magistrală a fost instalată în 1966. De atunci nu a fost niciodată înlocuită. Are peste 52 de ani deși durata de viață a fost de 25 dată de producător”, a precizat administratorul special al RADET.

„Singura veste bună e că de anul acesta au început investițiile la rețeaua principală. Dar vorbim de aproape o mie de kilometri de rețea principală și toate eforturile și investițiile din ultimii 2 ani de zile e clar că nu sunt suficiente pentru tot ce nu s-a făcut de atâția ani. E pentru prima dată când primăria acorda sprijin total din punct de vedere economic pentru investiții”, a mai spus Burghiu.

„În primăvara acestui an o să demarăm cea mai amplă campanie de reparații și investiții pe care RADET a avut-o din istorie. Documentația e aproape pregătită și nu mai avem decât să le postăm pe sistemul public de achiziții, SICAP”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri