Sari la conținut

Taximetriștii protestează împotriva reclamei la UBER în aeroportul Otopeni

Taximetriștii grupați în COTAR (Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România) cer aeroportului să renunțe la reclamele cu UBER din interior.

B9316487124Z.1_20150307161617_000_G72A587PK.1-0

Companiile de taximetrie care au contract cu Aeroportul Internațional Henry Coandă se declară consternate de strategia conducerii aeroportului. După comunicatul nostru de la sfârșitul lunii trecute, în care anunțam că ne vom retrage din această zonă dacă nu se va renunța la panoul publicitar de la ieșire, s-au luat măsuri imediat, iar respectivul panou a fost înlăturat. Au rămas, însă, celelalte inscripționări, din interiorul aeroportului, care îndeamnă călătorii să aleagă transportul cu UBER”, spun transportatorii într-un comunicat remis vineri.

Ei afirmă că plătesc aeroportului 220.000 de euro anual pentru a primi dreptul de operare în zona aeroportului.

În România există o dispută puternică pe tema legalității serviciilor de tip UBER. Taximetriștii acuzâ lipsa autorizațiilor de taximetrie la cei înscriși în sistem, dar și evaziunea fiscală a conducătorilor UBER. În pofida acestor dispute dar și a faptului că în Cluj au fost aplicate de Poliție amenzi substanțiale șoferilor ce transportau clienți UBER, sistemul se extinde. Compania UBER a anunțat recent intrarea sa și în Brașov și Timișoara, după București și Cluj.