Un grup bancar interzice angajaților tranzacțiile cu monede virtuale

Data publicării:
bitcoin

Nordea Bank interzice angajaţilor să facă tranzacţii cu monede virtuale.

Grupul de servicii financiare Nordea Bank, din nordul Europei, a interzis angajaţilor săi să tranzacţioneze bitcoin şi alte monede virtuale, în timp ce autoritatea de reglementare a sectorului bancar din Suedia a anunţat că preferă să lase procesul decizional la latitudinea industriei de profil, transmite Bloomberg, informează News.ro

”Fiecare instituţie trebuie să decidă detaliile reglementărilor interne pentru investiţiile şi tranzacţiile angajaţilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Supraveghere a Sectorului Financiar din Suedia, Peter Svensson.

Această atitudine ar putea să îi surprindă pe cei care asociază regiunea nordică şi Suedia în mod special cu o poziţie mai fermă faţă de reglementări, În alte regiuni ale lumii, autorităţile iau măsuri împotriva monedelor virtuale, din cauza temerilor că fluctuaţiile ample ale acestora sunt un pericol pentru stabilitatea financiară.

Decizia Nordea ar putea aduce industria financiară a Europei mai aproape de emiterea unor recomandări în domeniul monedelor virtuale.

Federaţia Bancară Europeană nu a adoptat încă o poziţie oficială referitoare la criptomonede, a declarat purtătorul de cuvânt al acesteia, Raymond Frenken. Dar, cum băncile încep să impună propriile interdicţii, organizaţia ar putea să fie nevoită să exprime o poziţie clară, a spus Frenken.

Deprecierea recentă a bitcoin a provocat îngrijorări legate de efectul volatilităţii monedei virtuale asupra investitorilor de retail. Coreea de Sud ar putea interzice în totalitate platformele de tranzacţionare a monedelor virtuale.

Autoritatea Europeană pentru Pieţe şi Instrumente Financiare a anunţat că monitorizează situaţia.

Nordea va impune interdicţia din 28 februarie, după ce board-ul băncii a decis să ia poziţie din cauza naturii nereglementate a pieţei, a declarat purtătorul de cuvânt Afroditi Kellberg. La sfârşitul trimestrului al treilea, Nordea avea 31.500 de angajaţi.

Nordea a precizat că decizia include prevederi de tranziţie pentru angajaţii care deţin deja monede virtuale şi permite anumite excepţii. Astfel, angajaţii care au deja bitcoin pot păstra deţinerile actuale.

Şi alte bănci nordice iau măsuri în această privinţă. Astfel, Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, a anunţat că descurajează angajaţii să tranzacţioneze bitcoin, dar nu a decis dacă să le interzică acest lucru.

Autoritatea de reglementare a sectorului financiar din Danemarca a emis un avertisment general pentru populaţie, referitor la riscurile investiţiilor în monede virtuale, dar a precizat că interzicerea acestora trebuie să revină Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Satul din România rupt de lume, unde se ajunge foarte greu. Localnicii trăiesc ca pe vremea lui Ceaușescu
Digi FM
Euro 2024: Adrian Rus i-a uimit pe jurnaliștii străini, în timp ce belgienii Onana și De Bruyne i-au lăsat cu...
Pro FM
Se cunosc de aproape 30 de ani, dar au avut și tensiuni și chiar nu și-au vorbit. CRBL, despre prietenia cu...
Film Now
Jason Momoa, primele declarații despre Adria Arjona. Cum își petrec cei doi timpul împreună
Adevarul
Trei lucruri surprinzătoare despre moarte. Dezvăluirile unei asistente medicale: „Știau oarecum ce se...
Newsweek
VIDEO Ce se întâmplă cu racheta hipersonică SUA ce zboară cu 5 km/secundă. China și Rusia jubilează
Digi FM
Câți bani a primit Babasha pentru a cânta la concertul Coldplay din București. Ce l-a avertizat pe Chris...
Digi World
Tu știi cum se mănâncă, de fapt, fructul kiwi? Un medic explică modul corect prin care poți asimila toate...
Digi Animal World
Imagini terifiante cu o femeie care este atacată de un taur pe o plajă din Mexic. Cum a ajuns turista în...
Film Now
Russell Crowe reacționează după ce Dakota Johnson s-a plâns de experiența cu „Madame Web”. Ce-i reproșează...
UTV
Patru medalii de aur si una de argint pentru elevii Romaniei la Olimpiada Asiatica de Fizica din Malaezia