Coronavirus. Indicele Dow Jones înregistrează cea mai drastică scădere din istorie

Data actualizării: Data publicării:
un trader bursier vorbeste la telefon
Trader la bursă. FOTO: Getty Images

Indicii bursei americane au continuat să scadă, joi, continuând trendul descendent pe care l-au avut toată săptămâna din cauza epidemiei de coronavirus și fiind pe cale să înregistreze cea mai proastă săptămână bursieră de la criza financiară, relatează CNN.

ACTUALIZARE 23:00 Acțiunile la bursele americane au scăzut puternic, joi, pe măsură ce cresc îngrijorările legate de coronavirus. Indicele S&P 500 a înregistrat cea mai proastă zi a sa din 18 august 2011, scăzând cu 4,4 la sută.

Și indicele Dow (INDU) a căzut cu 1.191 de puncte, adică cu 4,4%  - cea mai drastică scădere pe care a cunoscut-o într-o zi în istoria sa. Față de cel mai recent vârf înregistrat reprezintă o scădere de peste 10 la sută.

Nasdaq Composite (COMP) a terminat cu o scădere de 4,6%, înregistrând peste 10 procente scădere față de cel mai recent vârf al său.

Toți cei trei indici sunt pe cale să înregistreze cea mai slabă săptămână începând din toamna lui 2008, când era plină criză financiară. 


Dow Jones a cunoscut la deschidere o cădere cu 960 de puncte, joi, după care și-a mai revenit un pic, ajungând spre prânz la o scădere de 2 la sută. De asemenea, indicele S&P 500 avea o scădere de 1,9 la sută, cea mai slabă performanță săptămânală din 2008, în timp ce Nasdaq, singurul indice care încheiase ziua de miercuri pe verde, cunoștea o cădere de 2,1 la sută.

Și bursele din Europa au avut iarăși o zi groznică, cu scăderi de peste 3%. La Londra, cu o pierdere de peste șapte la sută în această săptămână, indicele Footsie înregistra cea mai slabă săptămână din 2011, din vremea în care criza datoriilor suverane făcea ravagii. Aceiași referință de rău augur o avea și indicele paneuropean Stoxx 600, care adunase o scădere de 10% de luni încoace.

Dacă se pun la socoteală și scăderile de joi, pierderile marcate pe burse au depășit 4 mii de miliarde de dolari. Numai joi, bursa de la Londra a pierdut 95 de miliarde.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri