Elon Musk a schimbat logo-ul Twitter cu un câine Shiba Inu și criptomoneda Dogecoin a crescut imediat

Data publicării:
Câinele care a inspirat celebrul meme „Doge”
Câinele care a inspirat celebrul meme „Doge” este grav bolnav. Foto: Twitter

Logo-ul Twitter din ultimii 11 ani, o pasăre albastră, a fost înlocuit cu imaginea unui câine Shiba Inu, o trimitere la Dogecoin, criptomoneda lansată în glumă de doi ingineri software dar care a fost susținută intens de Elon Musk, noul proprietar al rețelei de socializare Twitter.

Dogecoin folosește imaginea imaginea câinelui rasa Shiba Inu, din faimosul meme "doge", ca logo și în denumire.

Criptomoneda Dogecoin a fost lansată în 2013 de inginerii software Billy Markus și Jackson Palmer, ca o glumă, pentru a ironiza speculațiile uriașe privind criptomonedele. În ciuda misiunii sale, există oameni care au considerat dogecoin o investiție viabilă. În urmă cu doi ani, când criptomonedele erau foarte căutate de investitori, capitalizarea Dogecoin a atins 85 de miliarde de dolari. În vara anului trecut, după prăbușirea multor criptomonede, capitalizarea Dogecoin scăzuse sub 9 miliarde de dolari.

Musk a avut prima reacție despre schimbare luni după-amiază, când a postat pe Twitter o imagine a unei conversații veche de 1 an, când un utilizator Twitter îi sugera să cumpere Twitter și să schimbe logo-ul companiei cu un Schiba Inu.

Logo-ul "doge" a apărut pe Twitter la două zile după ce Elon Musk a solicitat în instanță respingerea unui proces de 258 de miliarde de dolari în care este acuzat că a derulat o schemă piramidală pentru a susține criptomoneda dogecoin.

Nu se știe dacă schimbarea de logo este permanentă. Prețul Dogecoin a crescut în ultimele 24 de ore cu peste 20%, la aproximativ 9 cenți pe unitate.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri