Sari la conținut

ANRE taie o treime din rata de rentabilitate garantată a distribuitorilor de energie

Rata reglementată de rentabilitate a distribuitorilor de energie electrică va scădea de la 7,7% în prezent la 5,07% începând cu 1 ianuarie 2019, potrivit unui proiect de ordin iniţiat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), postat pe site-ul instituţiei.


Reprezentanţii autorităţii au explicat, într-un comunicat remis vineri AGERPRES, că acest proiect face parte dintr-un proces mai larg de revizuire a modului de determinare a tarifelor reglementate pentru serviciul de distribuţie prestat de operatorii de distribuţie concesionari, informează Agerpres.ro.

"În activitatea de elaborare a sistemului de reglementări orientat către consumator, noul Comitet de reglementare al ANRE acordă o atenţie deosebită îmbunătăţirii cadrului de reglementare, transparentizării costurilor care compun tariful de energie electrică, în vederea stabilirii unor tarife corecte la consumatori", se arată în comunicat.

Alte propuneri în acest sens se referă la modificarea metodologiei de stabilire a tarifului pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice.

"Prin modificările propuse, ANRE urmăreşte îndeplinirea mai multor obiective importante menite să asigure creşterea gradului de transparenţă în procesul de stabilire şi aprobare a tarifelor de distribuţie, precum şi evitarea includerii în aceste tarife a unor costuri nejustificate", argumentează reprezentanţii reglementatorului.

Pe aceeași temă