Profitul Hidroelectrica atinge un nou maxim istoric. Cum și-a crescut compania veniturile de la an la an

Data actualizării: Data publicării:
hidroelectrica

Hidroelectrica a înregistrat un profit net de 962 de milioane de lei, în primul semestru al anului 2018, cu 34% mai mult decât cel înregistrat în aceeași perioadă din 2017, cel mai mare din istoria companiei pe o perioadă de șase luni.

Veniturile din exploatare au ajuns la 1,998 miliarde lei, conform rezultatelor financiare prezentate, marţi, de preşedintele Directoratului companiei, Bogdan Badea, informează Agerpres.ro.

"Primele 6 luni pe 2018 au fost extrem de bune pentru Hidroelectrica din punct de vedere financiar şi extrem de solicitante din punct de vedere al producţiei. A fost un an cu multe precipitaţii, cu multe probleme şi nu vreau neapărat să reamintesc povestea PET-urilor care se plimbă pe lacurile de acumulare şi care frânează producţia de energie electrică", a spus Badea, într-o conferinţă de presă.

Potrivit datelor oficiale, în primele şase luni ale anului, Hidroelectrica a raportat o producţie în creştere cu 20%, faţă de intervalul similar din 2017, până la 9,17 TW. De asemenea, din punct de vedere al puterii instalate, compania a înregistrat 6.444 MW, în S1 din 2018.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri