Sebastian Burduja: Gradul de umplere în depozitele de gaze este în jur de 90%. Putem să trecem iarna fără probleme

Data publicării:
Conducte de gaze.
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, spune că gradul de umplere în depozitele de gaze este în jur de 90% şi că, în condiţiile unei ierni normale, putem trece această perioadă doar cu gaz românesc, potrivit News.ro.

Burduja a fost întrebat sâmbătă, la Antena 3 CNN dacă este suficient gaz în depozitele statului pentru această iarnă.

„Da, categoric stăm mai bine decât oricând. Gradul de umplere în depozite este în jur de 90%, pentru această perioadă anului este mai mult decât acoperitor şi, repet, în condiţiile unei ierni normale, cu maxim două episoade de ger, viscol de până la şapte zile pe lună, ar trebui să trecem această iarnă fără niciun fel de problemă, doar cu gaz românesc”, a spus el.

„Sigur că aici ne ajută cumva şi industria, ne ajută cu ghilimele de rigoare, ne ajută pe noi cei din energie, pentru că există un consum mai mic la gaz. Mi-aş dori ca în anii viitori să avem un consum mai mare în industrie, să avem combinatele chimice, să producă îngrăşăminte, să avem fabrici de medicamente care, de asemenea, necesită un consum mare de gaz”, a continuat el.

„Dar pe viitor, sigur că vor veni şi gazele din Marea Neagră, în 2027, conform calendarului asumat, şi ar trebui oricum să fim în continuare independenţi energetic, cel puţin pe partea de gaz”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri