Sari la conținut

ANAF-ul are un nou șef

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit la şef la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pe Bogdan Nicolae Stan, fost şef al Direcţiei de Control şi Antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Numirea intervine în urma demisiei lui Dragoş Doroş, fostul şef al ANAF, care a renunţat la funcţie joi seară, după ce premierul anunţase că va face o evaluare a activităţii Fiscului.

Preşedintele Fiscului are rang de secretar de stat. Anterior, Bogdan Nicolae Stan a lucrat la ANAF Ilfov.

Demisia lui Doroş a intervenit în plin scandal legat de estimările privind veniturile încasate la buget în 2016.

Ministrul Finanțelor vorbea joi despre o analiză ce trebuie făcută a activității șefului ANAF. Fiscul a fost acuzat de colectarea slabă a taxelor şi impozitelor. Ceea ce implicit ANAF a recunoscut într-un comunicat transmis ulterior, în care a anunţat încasări mai mari decat în anul precedent, dar mai mici decât cele estimate la rectificarea din luna noiembrie.

Bogdan Nicolae Stan deține, potrivit declarației de avere din 2016, terenuri în București și Brașov, are un apartament în Capitală, o mașină și un credit de 22.500 de euro, scadent în 2024.

(sursa: Digi24 TV)

Citiți și: 

Şeful ANAF a demisionat după ce ministrul Finanţelor a spus că îl evaluează

Pe aceeași temă

Salariul șefului ANAF

Dragoş Doroş câştigă lunar 4.000 de lei ca preşedinte al ANAF, de 13 ori mai puţin decât predecesorul său, Gelu Ştefan...