Cea mai mare instituţie de creditare nebancară s-a prăbuşit pe bursă

Data publicării:
Markets Stabilise After Turbulence Last Week
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 20: An employee views trading screens at the offices of Panmure Gordon and Co on October 20, 2014 in London, England. Markets stabilised over the weekend following global turbulence amid fears over the Ebola virus and global economic concerns. (Photo by Carl Court/Getty Images)

Directorul general al Provident Financial, Peter Crook, a demisionat, iar dividendele au fost anulate, după ce compania a emis marţi al doilea avertisment din ultimele două luni referitor la profitabilitate, povocând prăbuşirea acţiunilor companiei cu 48%, transmite Reuters.

Markets Stabilise After Turbulence Last Week
FOTO: Getty Images

Compania a înregistrat dificultăţi în reorganizarea afacerilor cu credite la domiciliu, avertizând în iunie că profitul va scădea pe fondul problemelor legate de trecerea de la agenţii independenţi folosiţi la colectarea datoriilor la angajaţi permanenţi.

Provident Financial, care acordă credite negarantate persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile pentru a obţine finanţare din partea băncilor, consideră reorganizarea drept un mijloc de a crea o afacere mai eficientă, dar a constatat că este mai greu decât s-a aşteptat să recruteze agenţi.

Compania a anunţat marţi că ritmul progreselor redresării diviziei de credite la domiciliu este prea lent, fiind departe de îndeplinirea obiectivelor.

Performanţele de colectare a datoriilor şi ale vânzărilor sunt cu mult mai slabe faţă de anul trecut, a anunţat Provident Financial, adăugând că pierderile pre-excepţionale vor fi probabil de 80-120 milioane de lire sterline.

”Ca reacţie, este în curs o analiză profundă şi rapidă a performanţelor de creditare la domiciliu, pentru a asigura redresarea afacerii”, potrivit companiei.

În urma demisiei directorului general Peter Crook, Manjit Wolstenholme va îndeplini rolul de preşedinte executiv.

Provident Financial România face parte din grupul International Personal Finance (IPF), fosta divizie internaţională a Provident Financial Group, care s-a scindat în 2007 şi este acum o companie de sine stătătoare, listată la Bursa din Londra.

Reprezentanţii Provident Financial România au precizat, pentru News.ro, că societatea din România nu mai are legătură cu Provident Financial Group.

PFR a acordat anul trecut împrumuturi cu 27% mai mari decât în 2015, în timp ce numărul de clienţi a crescut cu 4,4%, la peste 300.000 de persoane.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Provident a devenit cel mai mare angajator britanic din România, cu peste 3.500 de angajaţi, după decizia de a angaja toţi cei 2.900 de reprezentanţi de vânzări.

În medie, un reprezentant de vânzări Provident gestionează un portofoliu de 115 clienţi şi a avut anul trecut un venit mediu net de circa 2.000 de lei, în creştere cu 65% faţă de 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Jimmy Carter, la aproape 100 de ani, desființează mitul vieții la azil. Fostul președinte SUA e de...
Digi FM
Claudia Iosif, fosta iubită a lui Dorian Popa, surprinsă alături de Andrew Tate. Milionarul a fost arestat...
Pro FM
Cum arată Camila Cabello într-o zi obișnuită, fără machiaj. Artista, surprinsă la o plimbare cu mama sa
Film Now
Ben Affleck, detalii neștiute despre căsnicia lui cu Jennifer Lopez. Motivul pentru care actorul apare...
Adevarul
Vacanță de coșmar pentru o familie de români care a mers în Grecia cu mașina: a rămas fără BMW, bani și...
Newsweek
Șeful spionilor care l-a îndemnat pe Putin să invadeze Ucraina, sacrificat. Anterior fusese arestat
Digi FM
Cum a reacționat Monica Gabor când a aflat că Irina Columbeanu vine în România să-și vadă tatăl. Ce...
Digi World
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Dakota Johnson, accident vestimentar la „Jimmy Kimmel Live”: Rochia mea…pur și simplu s-a desprins
UTV
Patru medalii de aur si una de argint pentru elevii Romaniei la Olimpiada Asiatica de Fizica din Malaezia