Creștere generalizată a Robor

Data actualizării: Data publicării:
lost my dollars
man look his money fly away

Atât dobânda interbancară la trei luni, cât și cea la șase luni, au înregistrat miercuri creșteri importante.

Indicele Robor la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,43%, cel mai mare nivel din februarie 2014, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR). Robor la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei. Marţi, indicele a crescut la 3,42%.

Miercuri, acesta a crescut la 3,43%, cel mai mare nivel din 25 februarie 2014, când a fost 3,46%. Totodată, indicele Robor la şase luni a crescut miercuri la 3,52%, după ce a scăzut marţi. Luni, acesta a ajuns la 3,52%, cel mai mare nivel din 6 martie 2014, când a fost 3,52%.

39% din creditele ipotecare din piață se calculează în funcție de ROBOR la 6 luni. Majoritatea creditelor ipotecare din piață sunt calculate în funcție de Robor la 3 luni, doar 6 bănci având în ofertă credite calculate în funcție de Robor la 6 luni: BCR - 16 produse, CEC Bank – 8 produse, Banca Transilvania – 6 produse, BRD – 4 produse, Patria Bank – 2 produse și Garanti Bank – 2 produse (dintr-un total de 89 de credite imobiliare oferite de băncile din Romania), potrivit unei analize finzoom.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri