Eugen Teodorovici, despre bugetul pe 2019: Facem istorie

Data publicării:
buget calculatoare statistici - getty
FOTO: Getty Images

Ministrul Finanţelor a vorbit în această seară despre bugetul pentru 2019. Este un plan făcut pe calculele comisiei de prognoză.

Este luată în calcul o creştere economică de 5,5% în condiţiile în care toţi ceilalţi, inclusiv Comisia Europeană, estimează o creştere de sub 4 procente. Chiar şi aşa, statul mizează pe investiţii, cel puţin la nivel declarativ, aşa că bugetul pentru 2019 va fi construit pe un Produs Intern Brut de peste 1.000 de miliarde de lei.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: „Pentru prima dată depăşeşte 1.000 de miliarde de lei, facem istorie în sensul bun. Pe de-o parte vor fi, pentru că au ajuns la o oarecare maturitate proiectele mari de investiţii. Le aşteptăm de foarte mult timp.

Acest nou cadru legislativ şi măsurile care s-au luat pentru a stimula acel parteneriat public-privat sunt deja în curs de semnare şi vor începe multe proiecte în parteneriat public-privat.

Mai departe, pentru companii din România, am semnat zilele trecute sau până zilele trecute 14 proiecte, cam 2 miliarde şi, dacă nu mă înşel, 2,5 miliarde de euro, proiecte cu ajutor de stat substanţial de peste 800 milioane de lei şi o mare parte din companii sunt cu capital românesc.

Iată şi pe această zonă de a stimula mediul privat să se finanţeze, o combinaţie între public şi privat, o combinaţie publică clasică, dar şi fonduri europene aduse în acest mecanism de finanţare.

Pe de altă parte, un mecanism mai eficient de a folosi bani publici”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri