Formularul 088, eliminat de la 1 februarie

Data publicării:
anaf FB formular

Formularul 088, care le-a dat atâtea bătăi de cap oamenilor de afaceri, va fi eliminat de la 1 februarie. Documentul pe care firmele trebuiau să-l completeze pentru înregistrarea în scopuri de TVA a fost aspru criticat de mediul privat fiindcă includea un set foarte stufos de întrebări.

anaf FB formular

Patronii trebuiau să dea detalii despre studiile urmate şi chiar despre planurile de afaceri în ideea că astfel inspectorii fiscali puteau determina daca o firmă este sau nu de încredere si merită să primească undă verde pentru rambursarea de TVA.

Formularul 088, inventat în urmî cu aproape doi ani de fostul şef al fiscului Gelu Diaconu, a dus însă birocraţia la un nou nivel, motiv pentru care mii de firme s-au trezit că le-a fost anulat codul de TVA deşi activităţile lor nu erau cu adevărat suspecte. Fiscul şi-a recunoscut greşeala şi a încercat de două ori la rând să simplifice documentul, însă degeaba. După 1 februarie, formularul 088 nu va fi înlocuit cu nimic, ceea ce creşte însă riscul de evaziune pe TVA, în condiţiile în care taxa pe valoare adăugată generează undeva la 60% din evaziunea fiscală din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri