Ministrul Finanțelor promite transformarea cozilor la ghișee în click-uri pe mobil

Data publicării:
Florin Citu
FOTO: InQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu vorbește, într-o postare pe Facebook, de transformarea cozilor de la ghișee în click-uri pe dispozitivele mobile, prezenând o serie de măsuri legate de modernizarea ANAF și a Spațiului Virtual Privat (SVP), potrivit Mediafax.

Pentru optimizarea și simplificarea serviciilor aferente obligațiilor fiscale, nefiscale și plății taxelor, ministerul are în vedee modernizarea portalului ANAF, extinderea gamei de servicii oferite în SVP, extinderea disponibilităților serviciilor electronice către beneficiari prin realizarea portalului ANAF adaptate la smartphone și tabletă, precum și dezvoltaea unor aplicații pentru Android și iOS pentru accesarea serviciilor.

Pentru eliberarea documentelor, ministrul anunță modernizarea platformei de arhivare elecronică și îmbunătățirea comunicării interinstituționale, pentru schimb automat de date între Ministerul Finanțelor și alte instituții.

Cu ajutorul unui cod de bară contribuabilul va putea urmări stadiul documentului depus și va primi răspunsul în format electronci prin SPV.

Florin Cîțu a anunțat recent că urmează o perioadă în care procesul de modernizare al ANAF va fi accelerat, iar pentru asta se va propune ca acest proiect să fie considerat de siguranță națională. Ministrul a spus că baza de date de la MFP trebuie modernizată pentru a se înțelege de ce sunt alocați bani la ministere și proiectele nu se realizează.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri