Omul susținut de Dragnea primește voturile pentru șefia ASF. Viorel Ștefan, fără șanse

Data actualizării: Data publicării:
VIOREL_STEFAN_180129_AUDIERE_CABINET_DANCILA_025_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Vicepremierul Viorel Ștefan. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Actualul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Leonardo Badea, a fost avizat marți, prin votul PSD și ALDE, la audierile din comisiile de specialitate pentru funcția de președinte al instituției, urmând a fi confirmat și prin vot în plenul celor două Camere ale Parlamentului.

În cursa pentru președinția ASF s-a înscris și vicepremierul Viorel Ștefan, dar acesta a pierdut susținerea liderului PSD, Liviu Dragnea, potrivit Profit.ro. În comisiile de specialitate, 39 de parlamentari PSD și ALDE au votat pentru Leonardo Badea, cei 21 de parlamentari ai opoziției votând împotrivă, în timp ce pentru Viorel Ștefan a fost înregistrat doar un vot pentru și 60 de abțineri. Cele mai multe voturi pentru funcția de prim-vicepreședinte au fost primite de Elena Doina Dascălu, susținută de ALDE.

Numirea lui Badea, o chestiune „umană”

Acum o săptămână, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că îl susţine pe Viorel Ştefan la şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), însă membrii CEx au ridicat o altă problemă în şedinţă, şi anume faptul că lui Leonardo Badea, actualul şef ASF, i s-a promis, atunci când şi-a depus prima dată candidatura, că va fi susţinut pentru un al doilea mandat.
„Sunt nişte propuneri pentru ASF şi CNA, mâine (marţi) le comunicăm colegilor. Eu am spus că îl susţin pe Viorel Ştefan. Azi, colegii au ridicat o problemă destul de delicată, nu neapărat cu culoare politică, dar umană. În sensul că lui Leo Badea i s-a cerut să-şi depună candidatura la ASF, renunţând la mandatul de parlamentar, promitându-i-se că va fi susţinut şi pentru un alt mandat. Şi nu ar fi fost corect sa nu fie susţinut”, a declarat Liviu Dragnea luni, după şedinţa CEx, precizând că vor mai fi purtate discuţii pe acest subiect şi marţi dimineaţă, scria News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri