Sari la conținut

Sorin Grindeanu despre veniturile la buget: lucrurile stau foarte bine

În primele două săptămâni ale lunii veniturile la buget au fost cu 1-1,5 miliarde (probabil lei – n.red.) mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut.

”Lucrurile stau foarte bine” a spus premierul Sorin Grindeanu întrebat despre încasările la buget la zi și despre măsurile care vor fi dispuse pentru a nu mai fi întâlnită situația din prima lună a anului când s-au colectat mai puțin bani decât în ianuarie 2016.

”Dacă facem prima jumătate a lunii martie 2017 față de aceeași perioadă din 2016 lucrurile stau foarte bine. O să vă spună cei de la ANAF, mult peste un miliard sau un miliard jumătate față de 2016, hai să tragem linie în 31 martie și să vedem cum va fi”, a spus luni Grindeanu.

Măsurile Fiscului de creştere a încasărilor vor fi puse în aplicare până pe 15 aprilie, a dat din nou asigurări preşedintele ANAF. De la jumătatea lunii, Fiscul nu va mai încasa penalităţi de întârziere contribuabililor care îţi plătesc datoriile. Iar cei care nu îşi pot plăti dările la Fisc dintr-o dată o pot face eşalonat.

Premierul i-a chemat din nou azi la Guvern pe şeful Fiscului şi Ministrul Finanţelor pentru a analiza situaţia încasărilor la buget. Sorin Grindeanu a declarat că va urmări personal gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat. Încasările au fost cu un miliard de lei mai mici în prima lună a anului comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.