Ideea genială care l-a salvat pe un tânăr de la faliment și l-a făcut milionar în plină pandemie. Ce afacere a început în martie

Data publicării:
barbat intr-un depozit
Jack Lear FOTO: Wales Online

Un bărbat din Țara Galilor a devenit milionar la doar câteva luni după ce a deschis o nouă afacere, în timpul carantinei.

Jack Lear, din Pembrokeshire, comandase 200.000 de costume pentru afacerea lui cu haine elegante, înainte ca pandemia să ajungă în Marea Britanie. Însă tânărul de 27 de ani, care a abandonat școala în adolescență, și-a dat seama imediat că afacerea lui era sortită eșecului, așa că s-a văzut pus în fața luării unei decizii: fie să aștepte trecerea crizei, fie să riște cu o nouă afacere, relatează Wales Online.

A ales a doua variantă și a investit 500.000 de lire sterline pentru a lansa BargainFox.com, o platformă online specializată în vânzări de bunuri cu prețuri reduse.

Inițial a vândut doar aparate de tuns, dar acum gama lui s-a diversificat și a ajuns la peste 50.000 de produse diferite, începând cu articole de uz casnic, produse pentru bebeluși și până la echipamente sportive.

Jack a fost suficient de curajos să înceapă această afacere în luna martie, iar acum cifra lui de afaceri se apropie de 2,5 milioane de lire sterline.

„Am văzut o știre potrivit căreia Amazon preluase 10.000 de angajați. Se descurca bine, dar vânzarea de costume nu mergea bine deloc. Exemplul lor m-a inspirat. Era prea riscant să nu fac ceva... Am vrut să încerc, nu să stau să văd cum afacerea mea moare”, a declarat Jack pentru sursa citată.

Compania lui Jack a încheiat contracte cu comercianții cu amănuntul, preluând retururile clienților și „lichidările de stoc”, articole noi sau „aproape noi”, care, însă, pot avea ambalajele deteriorate. Astfel, el vinde mii de articole cu prețuri și cu 40% mai mic decât cel recomandat la vânzarea cu amănuntul.

Pentru a-și gestiona afacerea, Jack a angajat încă 30 de oameni și urmează să mai angajeze încă 12. „O mulțime de oameni căutau de lucru. Am reușit să angajez salvamarii care nu și-au mai găsit joburi”, a spus tânărul antreprenor.

Toate articolele vândute pe site-ul lui vin cu o garanție de 45 de zile. Jack spune că afacerea lui merge atât de bine pentru că oamenii au început să nu mai fie atât de deranjați de o cutie deteriorată. „Important este ca obiectul din interior să funcționeze și să fie cu un preț mic” - a rezumat el succesul afacerii.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri