Impozitul mic îi atrage în România pe oamenii de afaceri din Ungaria

Data publicării:
bani 3

În total, la noi în ţară sunt nu mai puţin de 11.000 de proprietari de firme din Ungaria. Potrivit datelor Camerei ungare de Comerț și Industrie, România se află pe locul 3, după Italia și Germania, în ceea ce privește numărul firmelor ungare care şi-au deschis puncte de lucru în străinătate.

Laszlo Miklos are o afacere de familie în oraşul maghiar Debreţin, la 70 de kilometri de graniţa cu România. În urmă cu 14 ani şi-a deschis, într-un cartier marginaş din Oradea, şi un magazin unde vinde rulmenţi. „Atunci, în domeniul nostru, am considerat că piaţa din România nu este atât de dezvoltată şi am sperat că în acest fel putem să dobândim poziţii avantajoase pe piaţă”, a explicat el.

Nu a durat mult până când omul şi-a extins afacerea în alte şase oraşe din ţară, printre care şi Bucureşti. A beneficiat de faptul că mulţi angajaţi din România vorbesc limba ungară, iar mâna de lucru este mai ieftină decât la vecini.

„Lansarea unei afaceri în România este mult mai ieftină decât în Ungaria. Cu relativ puţini bani se poate deschide o afacere şi se lansează pe piaţa românească”, a spus Csaba Király, şeful rețelei de afaceri.

Iar odată deschisă afacerea, beneficiile pentru cetățenii ungari continuă.

În aceste condiţii, statul ungar a pus la punct o reţea de afaceri în mai multe ţări şi sprijină firmele din Ungaria care vor să îşi extindă activitatea pe pieţele externe. Este vorba despre consultanță gratuită pentru inființarea companiei din România și informații vitale pentru un om de afaceri care nu cunoaște piața locală. În România funcţionează patru birouri ale reţelei, dintre care unul în Oradea. Numai la serviciile acestuia apelează lunar cel puţin 40 de firme ungare.

Potrivit statisticilor Camerei de Comerţ şi Industrie din ţara vecină, în România sunt active în prezent peste 11.000 de firme cu capital ungar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri