Încă 31 de kilometri din Drumul Expres Craiova-Pitești se deschid sâmbătă. "Autostrada Ford" ar putea fi gata în 2024

Data publicării:
Drumul Expres Craiova Pitesti, sectiunea Centura Bals
Drumul Expres Craiova Pitesti, sectiunea Centura Bals. Sursa foto: INQUAM Photos / Bogdan Danescu

Încă o bucată din Drumul Expres 12 Craiova-Pitești va fi inaugurată sâmbătă, anunță presa locală citândul pe președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Tronsonul 3 al DEx12 are o lungime de aproape 32 de kilometri și se întinde de la Colonești, la granița dintre județele Argeș și Olt, și până la Valea Mare, în apropiere de Slatina.

Când va fi gata, Drumul Expres Craiova-Pitești va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. În total, vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

Șoseaua este împărțită în patru tronsoane. Anul trecut a fost inaugurat tronsonul 2, care pornește din apropiere de Slatina și continuă până după orașul Balș, având o lungime de aproximativ 40 de kilometri. După deschiderea tronsonului 3, vor exista peste 71 de kilometri de drum expres dați în folosință.

În prezent, se lucrează pe tronsonul 1 și tronsonul 4, care însumează 50 de kilometri și reprezintă capetele drumului expres. Potrivit lui Ionel Scrioșteanu, secretat de stat în Ministerul Transporturilor, lucrările vor fi finalizate pe ambele tronsoane până la finalul anului viitor, moment în care DEx12 Craiova-Pitești va putea fi folosit în întregime. În urmă cu câteva zile, potrivit lui Scrioșteanu, pe șantierul tronsonului 3 se aflau 1000 de muncitori care lucrau în două schimburi.

Compania americană Ford, care deține o fabrică în România, la Craiova, a cerut încă din 2019 modernizarea infrastructurii, iar Drumul Expres dintre Craiova şi Piteşti a fost promis de autorităţile române din 2007, încă de la semnarea contractului de privatizare a fabricii auto.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri