Galerie Foto Iohannis a testat la Craiova ultimul model Ford: Mi-a plăcut mașina. Există intenția de a extinde fabrica și sper să fie un mare succes

Data actualizării: Data publicării:
original_vizita_ford_craiova_22-07-2020_13
Foto: Administratia Prezidentiala

Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri la Craiova la o vizită a uzinei Ford. La finalul vizitei președintele s-a declarat încântat de modul în care funcționează uzina și a felicitat echipa Ford pentru „exemplul foarte bun despre cum trebuie să funcționeze o uzină modernă”. Iohannis a testat și ultimul model al producătorului și s-a arătat încântat.

„Am avut ocazia astăzi, sigur, să văd și noul model. Am făcut un test drive, mi-a plăcut mașina, și cred că este important ca România să fie cunoscută pentru astfel de unități, astfel de uzine de mare succes. Și nu este un secret pentru nimeni – industria automotive, deci producția de mașini – această industrie este vitală pentru România, dar nu numai că este vitală. Aici, în România, industria automotive se poate dezvolta încă foarte, foarte mult. Avem potențial. Acum vom avea și banii pentru a face investițiile care transformă România în așa fel încât să fie mult mai atractivă pentru investitorii și din domeniul automotive, sigur, și din toate celelalte domenii”, a declarat Klaus Iohannis.

original_vizita_ford_craiova_22-07-2020_14
original_vizita_ford_craiova_22-07-2020_14

Președintele a precizat că le-a transmis și autorităților locale să se pregătească pentru accesarea fondurilor europene în regiune pentru a dezvolta infrastructura și pentru a deveni cât mai atractivă zona pentru investitori.

„La sosire, în aeroport, am avut și o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale și le-am spus câteva lucruri. În primul rând, locația economică Craiova este extrem de importantă pentru mine, dar asta este evaluarea mea. Este însă extrem de importantă pentru România. Craiova este o locație economică de primă mână în Europa și pentru asta e nevoie de investiții și de extindere.

Pentru autoritățile locale am avut un mesaj clar: construiți proiecte pentru bani europeni! Știți că am negociat 80 de miliarde de euro bani europeni pentru România, bani care vor putea fi folosiți în următorii ani cu mare succes.

I-am invitat să pregătească din timp proiecte pentru Craiova, proiecte pentru întregul județ, pentru întreaga regiune. Infrastructură, dezvoltare economică, dezvoltarea sistemului educațional, fiindcă acești investitori au nevoie de mână de lucru calificată, și toate acestea pot fi făcute și vor fi făcute folosind prioritar bani europeni”,  mai declarat președintele Klaus Iohannis.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri