Marea Britanie, impozite mai mici decât în China după Brexit

Data actualizării: Data publicării:
Conservative Leader Theresa May Addresses Party Conference
BIRMINGHAM, ENGLAND - OCTOBER 05: Prime Minister Theresa May delivers a speech during the fourth day of the Conservative Party Conference 2016 at the ICC Birmingham on October 5, 2016 in Birmingham, England. In her first speech to conference as Prime Minister Theresa May is expected to reach out to the centre ground and try to appeal traditional Labour voters. (Photo by Matt Cardy/Getty Images)

Premierul britanic Theresa May promite companiilor britanice cele mai mici impozite după Brexit față de țările membre ale G20. Printre acestea se află țări cu un regim fiscal avantajos precum China, Turcia, India, Indonezia sau țări ale Americii de Sud.


''Indiferent de întreprinderea dumneavoastră, a investi în Regatul Unit după Brexit vă va oferi cea mai mică rată a impozitului pe companii din G20. Regatul Unit post-Brexit va fi fără echivoc un Regat Unit pro-întreprindere'', a spus Theresa May în discursul său din cadrul unei conferinţe pe teme financiare organizate de Bloomberg.

Ea a confirmat astfel angajamentul inclus în programul Partidului Conservator care vizează reducerea, până în 2020, a ratei impozitului pe companii la 17%, faţă de 19% în prezent, potrivit Agerpres.ro.

Promisiunile şefei executivului britanic privind companiile au fost criticate de liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn, care a pronunţat aproape simultan un discurs la încheierea congresului de la Liverpool (nord-vestul Angliei) al Partidului Laburist.

''Este vorba de profituri pentru un număr mic de persoane, plătite de majoritatea oamenilor, o strategie de a stimula investiţiile care deja a eşuat'', a estimat Corbyn.

Marea Britanie urmează să părăsească UE pe 29 martie 2019, dar până în prezent nu există un acord cu Bruxelles privind viitoarele relaţii, iar unii parlamentari britanici susţin ideea organizării unui nou referendum de tipul celui desfăşurat în iunie 2016, când o majoritate a electoratului britanic s-a pronunţat pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

Mai mulţi oficiali UE susţin că un acord cu Londra încheiat în decembrie acest an sau chiar în luna ianuarie 2019 ar lăsa aproximativ suficient timp pentru a fi ratificat de parlamentele britanic şi din statele UE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri