Sari la conținut

Mișcarea managerială care i-a adus 1,4 mld. dolari lui Elon Musk. La cât se ridică acum averea miliardarului

Valoarea companiei Space Exploration Tehnologies (Space X), deţinută de miliardarul american Elon Musk, a atins aprozimativ 25 de miliarde de dolari, într-o nouă rundă de finanţare, arată datele firmei de analiză a datelor PitchBook Data, transmite Bloomberg.

Elon Musk

@Agerpres

Producătorul american de rachete a autorizat o rundă de finanţare de 507 milioane de dolari, pe 5 aprilie, la o evaluare a companiei de 25 de miliarde de dolari.

Cu această creştere a valorii Space X, averea lui Musk se va mări cu circa 1,4 miliarde de dolari, la 21,3 de miliarde de dolari, potrivit calculelor realizate de Indicele Bloomberg al miliardarilor. Chiar și așa, Musk ocupă abia locul 47 în topul miliardarilor. Potrivit calculelor Bloomberg, cel mai bogat on din lume este CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, cu o avere personală de 121 de miliarde de dolari, urmat de fondatorul Microsoft Bill Gates (91,2 miliarde de dolari) și Warren Buffett (85 de miliarde de dolari).

Space X este pe cale să devină în acest fel al treia cea mai valoros startup din Statele Unite, după Uber Tehnologies şi Airbnb, afirmă PitchBook.

Musk intenţionează să trimită în spaţiu aproximativ 30 de misiuni în 2018, iar până în prezent în acest an au avut loc 7 lansări.

Space X urmează să lanseze luni o rachetă Falcon 9 de la baza Cape Canaveral din Florida, care va transporta un satelit al Administraţiei Naţionale pentru Aeronautică şi Administrarea Spaţiului.