Mugur Isărescu: Am înnebunit populația cu reforme structurale, nu ne mai crede: iar o frecăm

Data publicării:
isarescu Mediafax Foto-Silviu Matei

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, afirmă că românii s-au plictisit de politicile structurale, deşi acestea sunt cele care aduc creştere economică și se consideră că e pierdere de vreme.

Noi, în cadrul Consiliului de Administraţie, când facem comunicate le spun: Măi, nu mai treceți reforme structurale că am înnebunit populația, nu ne mai crede: iar o frecăm. În politică dacă dai... e aşa şi aşa, dacă nu dai te fluieră, iar dacă iei mai bine pleci definit, sinucidere curată”, a spus Mugur Isărescu.

El a dat exemplu în acest sens Germania, care a făcut reformă structurală şi a avut creştere economică.

„Uitaţi cine poate să creeze pe termen lung creştere economică - în primul rând politicile structurale, exact cele pe care nu le facem şi ne mai şi plictisim. Până şi noi la Banca Naţională... bai, iar o iau ăştia cu politica structurală, aoleu! Se plimbă aşa pe la ureche, iar politică structurală?! Iar vine Fondul şi ne zice faceţi politici structurale, iar vine Uniunea Europeană, faceţi politici structurale. Suntem plictisiţi toţi, suntem obosiţi, de fapt, de politici structurale şi de reforme structurale, suntem obosiţi.

Cine a făcut reformă structurală a avut creştere economică. Germania a avut. Ştiţi că în Germania 20 de ani, într-adevăr au trebuit să plătească factura extraordinară a stimulării landurilor de est, dar 20 de ani nu a crescut salariul real şi acum se ceartă cu grecii. În schimb, de când a intrat în zona euro - să nu mă pârâţi, prietenii mei sunt greci, în Grecia salariul s-a dublat real. Care are dreptate? Sunt nemţii nişte teutoni? Or fi, dar uite! Faci reforme structurale, beneficiezi de creştere economică. Uitaţi ce pot să facă politicile structurale, cele care ne obosesc şi pe noi. Noi în cadrul Consiliului de Administraţie, când facem - apropo de comunicate - zic măi, nu mai treceţi aia cu reformele structurale, că am înnebunit populaţia, nu ne mai crede, iar o frecăm”, a mai spus guvernatorul BNR.

Mugur Isărescu a mai spus că studenții ar putea învăța mult mai multe despre inflație, cotațiile valutare și problemele financiare ale țării dacă facultățiile vor colabora cât mai eficient cu Banca Națională a României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri