Noi măsuri de reducere a timpului de așteptare la Otopeni

Data publicării:
aeroport otopeni - site oficial- httpwww.bucharestairports.ro

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, a anunţat marţi că, din această săptămână, capacitatea de procesare a pasagerilor la ghişeele de control de frontieră a crescut cu circa 50% pe fluxul de ieşire din ţară, iar timpul de aşteptare al pasagerilor a scăzut la doar 2-5 minute, potrivit News.ro.

În prezent există 13 ghişee ale Poliţiei de Frontieră, cu 26 de posturi de control.

În luna iunie, din cauza aglomeraţiei tot mai mari, aeroportul le-a cerut pasagerilor să vină cu trei ore înainte de decolare.

„Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti continuă procesul de fluidizare a controlului pasagerilor la punctele de frontieră, prin suplimentarea numărului de ghişee şi reorganizarea zonei de control al paşapoartelor, pe fluxul de plecări al Aeroportului Henri Coandă”, arată comunicatul CNAB.

Săptămâna trecută, capacitatea de procesare a pasagerilor la intrarea în ţară a fost extinsă cu două ghişee, respectiv patru posturi de control, dedicate curselor charter.

„Începând cu această săptămână, capacitatea de procesare a pasagerilor la ghişeele de control de frontieră a crescut cu aproape 50% pe fluxul de ieşire din ţară. Timpul de aşteptare al pasagerilor la controlul documentelor a scăzut substantial, în prezent aceasta fiind de 2-5 minute”, a declarat directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Bogdan Mîndrescu.

În prezent, după reorganizarea zonei de control al paşapoartelor, pasagerii au la dispoziţie pe fluxul de plecări 13 ghişee ale Poliţiei de Frontieră, cu 26 de posturi de control.

Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti spun că Ministerul Afacerilor Interne a asigurat acoperirea tuturor posturilor de control din aeroport cu ofiţeri ai Poliţiei de Frontieră.

Noile ghişee au funcţionat în program de testare începând din data de 24 august, iar din această săptămână au intrat în funcţiune la capacitate maximă.

„Vom continua eforturile pentru optimizarea serviciilor noastre şi analizăm posibilităţile extinderii capacităţilor de procesare, astfel încât tranzitul pasagerilor prin Aeroportul Henri Coandă să fie cât mai rapid şi mai confortabil. Mulţumim pentru înţelegere pasagerilor noştri şi îi asigurăm că luăm toate măsurile pentru confortul şi securitatea lor, dar şi pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeroportuare”, a precizat directorul general al CNAB, Bogdan Mîndrescu.

Aeroportul Henri Coandă din Otopeni a înregistrat în prima jumătate a acestui an 5,91 milioane de pasageri, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, existând premisele depăşirii pragului de 12 milioane de pasageri în întregul an.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Vlad Pascu a ajuns de nerecunoscut după aproape un an în spatele gratiilor. Schimbarea e radicală
Digi FM
Ce mesaj a transmis Elena, după ce CRBL a fost surprins alături de o tânără de 23 de ani: „În căutare de soț...
Pro FM
Cum arată Susan Boyle la 63 de ani. Femeia care a impresionat o lume întreagă în 2009 și a devenit un star...
Film Now
Kramer din "Seinfeld" a avut mult de tras după remarcile rasiste făcute în 2006. Nimic nu a mai fost la fel...
Adevarul
Previziune sumbră a unui analist politic: Alegerile din 2024 ar putea fi ultimele înainte de următorul război...
Newsweek
VIDEO Piloții ucraineni au încheiat în SUA antrenamentele pe F-16. Când vor ataca Rusia?
Digi FM
Nadia Comăneci, declarații despre cum i-a schimbat viața gimnastica: „Sportul mi-a dat o voce pe când aveam...
Digi World
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Demi Moore, zeiță în alb, într-o rochie cu decolteu amețitor. La 61 de ani atrage toate privirile oriunde ar...
UTV
Motivul real al divortului dintre CRBL si Elena Viscu. Fosta sotie a artistului face haz de necaz: “Suntem in...