Operațiunea „Helios” în primele zile: amenzi de 2,1 milioane de lei și aproape 20 de tone de produse confiscate

Data publicării:
anaf

ANAF a dispus și suspendarea activităţii a zece operatori economici (șase pentru neutilizare AMEF şi patru pentru nedotare cu AMEF) şi a fost interzisă desfăşurarea uneia dintre activităţile de comerț engros sau cu amănuntul în cazul a 12 contribuabili care desfășurau simultan, în mod nelegal, aceste activități în aceeași suprafață de vânzare.

„În urma verificărilor operative ale inspectorilor antifraudă și a reclamațiilor primite de la contribuabibili (prin intermediul TelVerde), vor fi intensificate, în cadrul operațiunii ”Helios”, controalele care au ca obiect verificarea modului de respectare a prevederilor OUG 28/1999 în cadrul restaurantelor, barurilor și cluburilor. Aceste controale vor viza, în principal, identificarea și sancționarea operatorilor economici care nu sunt dotați cu case de marcat, nu emit bonuri fiscal pentru toate bunurile/serviciile livrate sau emit alte documente în locul bonului fiscal: note de plată/de informare/proforme”, informează ANAF.

În funcție de gravitatea faptelor, Fiscul mai anunță că poate aplica sancțiuni de până la 27.500 lei, în situaţia în care suma nejustificată rezultată din săvârşirea contravenţiei este mai mare de 1.000 lei şi mai mare de 3% din veniturile înregistrate de contribuabil în ziua respectivă, până la momentul controlului.

ANAF mai atrage atenția că va dispune suspendarea activității pentru 30 de zile, în toate cazurile în care se constată că operatorul economic a mai fost sancționat în ultimele 24 de luni, pentru neemiterea de bonuri fiscale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri